Lesblokken

In 3 lesblokken van 10 weken krijg je in Amsterdam West op 30 zaterdagen les van verschillende docenten. Als acteur heb je naar ons idee niet alleen spellessen nodig, maar zijn ook bewegingslessen zoals HipHop en andere dansvormen belangrijk. Zo word je je beter bewust van je lijf, wat het instrument voor jou als acteur is! Ook zullen er stemlessen gegeven worden en komt er een blok waarin je van een stuntman leert hoe je kunt vechten, vallen en reageren tijdens een filmscène. 
Elk blok krijg je een andere speldocent die jou weer nieuwe dingen leert als acteur. Wat kun je nog meer verwachten tijdens het leertraject? Uiteraard krijg je ook lessen in onder andere improvisatie, tekst analyse en spel vanuit beweging. Ook is er ruimte voor het acteren voor de camera. Naast de docenten die ingeroosterd staan in je lesblok zullen er ook gastdocenten vanuit de film- en theaterwereld langskomen om korte workshops te geven.

Wij verwachten een professionele houding tijdens de lessen. De docenten verwachten dat je je soms voorbereid voor de lessen en altijd op tijd aanwezig bent! Wij nemen de leerlingen serieus en verwachten daarin ook een goede werkhouding terug. 

Uitjes:

Voor jouw ontwikkeling als acteur leren we je het analyseren van films, series en theaterstukken. Dit geeft jou als acteur een bredere kijk op het vak. Zo zullen wij zorgen voor gemiddeld twee uitjes per jaar!

Mentor:

Als klas heb je een mentor. Iemand die het hele jaar bij je incheckt en beschikbaar is voor jou. Als acteur ben je soms kwetsbaar, omdat je altijd jezelf inzet bij het acteren en je jezelf laat zien. Daar willen wij zorgvuldig mee omgaan! Jij moet je veilig en fijn op de opleiding voelen.

Vertrouwenspersoon:

Bij de Jut&Jul Studio vinden wij het erg belangrijk dat jij je veilig voelt. Daarom werken wij met een onafhankelijke vertrouwenspersoon die je kan steunen wanneer je dat nodig hebt buiten je mentor om.